Торта с йогурт крем и горски плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с йогурт крем и горски плодове
Торта с йогурт крем и горски плодове
admin
Добавена от: admin
124004
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Блат:
2 яйца
60 гр захар
55 гр брашно
Крем йогурт:
500 гр цедено кисело мляко
3 с.л. захар
1 капсула ванилия
1 пак. желатин
Освен това:
500 гр. смесени горски плодове - ягоди, малини, боровинки, къпини
сок от компот - за сиропиране на блата

Блат: Жълтъците на двете яйца се разбиват със захарта на гъст крем, след това към тях внимателно се прибавят разбитите белтъци и брашното. Тестото се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена форма за торта с ринг. Пече се на загрята на 180 градуса фурна до златисто. Готовият блат се оставя да изстине, след което се изважда от формата. Прехвърля се върху тортена чиния и се стяга отново в тортения ринг. Сиропира се със сок от компот.
Желатинът се накисва в няколко супени лъжици вода - да набъбне, след което се разтопява на бавен огън (без да завира!). Цеденото мляко се смесва с ванилията, захарта и разтопения желатин. Сместа се разбърква хубаво. Половината от крема се излива върху блата в ринга и се заравнява. Отгоре се подреждат част от разполовените плодове и се заливат с останалия крем. Тортата се оставя в хладилник за 2-3 часа, докато стегне желатинът. Когато е готова, отгоре се подреждат останалите плодове и по желание се поръсват с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft