Торта с кафе и шоколад
14 Март 2015
21315
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В купа счупваме яйцата, добавяме захарта и разбиваме добре с миксер. Щом захарта се разтопи, добавяме олиото, брашното, свареното кафе, какаото, бакпулвера и бъркаме с тел.
В тавичка изсипваме половината от тестото и печем 10 минути на 200 градуса.
Приготвяме крема:
В тенджера слагаме млякото, нишестето, какаото, шоколада и захарта. Непрекъснато бъркаме с тел, докато се получи гъстотата на пудинг.
Оставяме крема да се охлади и го изливаме върху изпечената кора.
Отгоре изливаме останалата половина от тестото и слагаме пак да се пече 15 мин. на 180 градуса.
След като тортата е готова, я оставяме на хладно за около 30 минути, за да се втвърди кремът.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари