Торта с пълнеж от вафлички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с пълнеж от вафлички
Торта с пълнеж от вафлички
admin
Добавена от: admin
23999
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
4 яйца
100 гр. кафява захар
90 гр. брашно
30 гр. нишесте/густин
1 бакпулвер
1 ванилова захар
Крем:
2 пакетчета шоколадов пудинг на прах
600 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
200 гр. масло
150 гр. смачкани вафлички с вкус на лешник
За декориране:
на вкус - смачкани вафлички с вкус на лешник, бял млечен шоколад, стафиди

За блатовете:

Разбийте на пяна яйцата, захарта и ваниловата захар. След това добавете брашното, смесено с бакпулвера и нишестето (густина). Разбъркайте с тел, за да не останат бучки. Изсипете сместа в кръгла тава или форма, покрита с хартия за печене. 

Пече се на 180 градуса около 25 минути. 
Изпеченият блат оставете хубаво да се охлади.

Крем:
Смесете пудинга със захарта и разредете с част от млякото. Останалото мляко загрейте до кипване, а след това добавете разтворения пудинг. Разбърквайте, докато се сгъсти. 
Свареният пудинг се оставя да се охлади, след това се смесва с предварително разбитото масло и смлените вафлички.

Охладеният блат се разрязва на половина.

Върху подложка за торта поставете едната половина от блата, след това нанесете половината от крема и покрийте с другия блат, С останалия крем намажете цялата торта.

Украсете по желание - в случая с натрошени вафлички, бял шоколад и стафиди.

Преди да поднесете, оставете тортата за малко в хладилник да стегне.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft