Торта с течен шоколад и пудинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с течен шоколад и пудинг
Торта с течен шоколад и пудинг
admin
Добавена от: admin
41191
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пандишпана:

7 с.л. брашно

2 с.л. какао

1 бакпулвер

3 яйца

2 с.л. грис

5 с.л. кокос

10 с.л. прясно мляко

5 с.л. захар

100 гр. орехи

За глазурата:

половин блокче шоколад за готвене

1 с.л. масло

100 гр. течен шоколад

За крема:

2 пакетчета ванилов пудинг

5 супени лъжици захар

700 мл прясно мляко

1 желатин

За украса:

разбита сметана с вкус на шоколад

Първо нарежете орехите на малки парчета, така че да се усещат. Пригответе тава с размери 32 * 22 см и я покрийте добре с хартия за печене. Отгоре разпределете орехите.

Пресейте брашното, какаото и бакпулвера заедно, за да няма бучки, в отделен съд. Включвате фурната да се загрее на 200 градуса.

В купа разбийте белтъците, като постепенно добавяте захарта. Щом захарта се разтопи, добавете и жълтъците, като не преставате да бъркате. След това добавете гриса, прясното мляко, кокоса, сместа с брашното и бийте с миксер, докато сместа стане хомогенна. Излейте я в тавата над орехите (внимавайте орехите да останат от долната страна) и печете в предварително загрята фурна около 15-тина минути в зависимост от фурната. Пандишпанът е готов, когато се отдели от краищата (може да се провери и с клечица).

Готовия блат оставяме да се охлади.

Докато се охлажда блатът, се приготвя глазурата. На водна баня се разтопява шоколадът с маслото и когато се разтопи, се добавя течният шоколад и се бърка с лъжица, докато сместа стане гладка и еднородна.

Хартията се отлепва от блата и той се връща в тавата с долната страна нагоре (орехите да са отгоре). От всички страни се поставят ивици хартия за печене. Целият блат се намазва с глазурата.

Желатинът се разтваря в малко студена вода. 
Пудингът се вари с 5 супени лъжици захар в 700 мл прясно мляко. След като се свари пудингът, котлонът се изключва и се добавя набъбналият желатин. Бърка се, докато желатинът се разтопи. Докато кремът е още топъл, се намазва върху блата. 
Сметаната се разбива според инструкциите на опаковката и се пълни в шприц.

Преди да се нареже блатът на кубчета, се маха хартията за печене. Върху всяко парче торта се шприцова от разбитата сметана. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft