Тази торта е лека и освежаваща като сладолед и толкова лесна за приготвяне, че дори дете може да я приготви. Страхотна за рождени дни, всеки празничен повод и най-хубавото е, че може да я приготвяте всеки ден, защото е елементарна!
Основата е разделена на две или три части и към всяка част се добавят различни плодови или шоколадови вкусове, така че всеки път можете да я правите различна. Този път ще направим тази лека и освежаваща торта с ягоди , нутела и бисквити, а процедурата по приготвянето ѝ няма да отнеме повече от 10-тина минути, най-много. Ето какво ви трябва за Торта с три слоя за 5 минути :
Торта с три слоя за 5 минути
Продукти:
130 г бисквитки + малко мляко за накисване
500 мл бита сметана (сладкарска сметана)
180 г заквасена сметана
10 г ванилова захар
30-100 г пудра захар, на вкус
300 г ягоди
2- 4 супени лъжици течен шоколад, на вкус
2 супени лъжици какао
За декорация:
3 ягоди
смлени бисквиити
(форма за торта с диаметър 24 см)
Приготвяне:
Първо измийте ягодите под струя студена вода, почистете ги от дръжките и ги нарежете на ситно. Отделете няколко ягоди за украса. Разбийте половин литър сладкарска сметана с миксер, докато получите твърд крем.
Внимавайте да не прекалите с разбиването, защото ще се появят бучки масло. Добавете пудрата и ваниловата захар към разбитата сметана, след което продължете да разбивате за известно време, докато стане гладка сместа. След това добавете 180 г заквасена сметана и разбийте още една минута, докато се смесят.
Отделете 4 пълни супени лъжици от получения крем (за третия слой на тортата), а останалото разделете на две равни части. В едната част добавете нарязаните ягоди и разбъркайте с миксер до получаване на гладка смес.
Във втората част добавете 2-3 супени лъжици течен шоколад (Нутела), разбъркайте, след което добавете още 2 чаени лъжички какао на прах за подсилване на вкуса (може да добавите и шоколад на прах, на вкус). Разбийте още няколко секунди.
За основата:
Накиснете бисквитките за кратко в мляко, след което ги подредете на дъното на форма с диаметър 24 см. Отгоре нанесете шоколадовия крем и разпределете и заравнете равномерно.
Нанесете ягодовия пълнеж върху този крем, след което го разпределете и изравнете равномерно.
Отгоре нанесете разбитата сметана (4 супени лъжици), която предварително сте заделили. Изравнете и украсете на вкус.
Преди сервиране е най-добре тортата да се охлади добре в хладилник за поне 3 часа.