Торта с ябълки

вход през zajenata.bg
26252
Снимков материал: pixabay.com
Торта с ябълки

Състав
• 650 гр. ябълки 
• 100 гр.

брашно 
• 1 чаена лъжичка бакпулвер 
• 50-100 гр захар 
• 2 яйца 
• 100 мл прясно мляко 
• 1 лимон 
•  сол 
• малко пудра захар (за наръсване)

 Подготовка:

1. В дълбок съд смесете брашното и бакпулвера. Добавете захар, кора от един лимон, мляко и 2 жълтъка. С миксер разбийте сместа добре.

 2.Ябълките ги измийте, обелете и нарежете на по-малки парчета. Добавете в сместа с брашното. 

3. Смесете двата белтъци с малко сол. Внимателно като разбърквате с дървена лъжица добавете белтъците в сместа с ябълките. 

4. Тавата за печене (22 см) увиете с хартия за готвене. Изсипете сместа и печете в предварително загрята фурна около 40 минути. За да сте сигурни, че се  е изпекла тортат пробвайте с клечка за зъби, ако е суха означава, че тортата е изпечете. 

5. Оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар и се сервира.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft