Чаша мляко, чаша сметана и кондензирано мляко: Блатът попива всичко и става фантазия! Торта ТРИ МЛЕКА - царицата на сочните торти:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чаша мляко, чаша сметана и кондензирано мляко: Блатът попива всичко и става фантазия! Торта ТРИ МЛЕКА - царицата на сочните торти:
Чаша мляко, чаша сметана и кондензирано мляко: Блатът попива всичко и става фантазия! Торта ТРИ...
8729
Източник: За Жената
Чаша мляко, чаша сметана и кондензирано мляко: Блатът попива всичко и става фантазия! Торта ТРИ МЛЕКА - царицата на сочните торти:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Торта Трилече , или както е редно да я наречем на български - Три млека , е сред най-популярните рецепти за сладкиши в балканския регион. Напомня много на любимото у нас реване, но е дори по-сочна, че и по-вкусна от него! Ако обичате бързите, лесни и вкусни рецепти, то тази определено оглавява класацията - ето необходимите продукти:

Торта Три млека

Продукти:

  • 6 яйца
  • щипка сол
  • 160 г захар
  • 180 г брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

Пълнеж:

  • 400 г подсладено кондензирано мляко
  • 250 мл сладкарска сметана
  • 250 мл прясно мляко

Карамел:

  • 150 г захар
  • 30 г краве масло
  • 200 мл сладкарска сметана
  • щипка сол

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват с миксер на сняг. Добавете щипка сол, след това захарта и разбийте, докато сместа стане твърда.

продукти Трилече

Снимка: YouTube

Добавете един по един жълтъците, след което добавете брашното и бакпулвера. Разбъркайте всичко бавно.

тесто Трилече

Снимка: YouTube

Изсипете сместа в тава, постлана с хартия за печене. Пече се 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Смесете сладкарската сметана, млякото и кондензираното мляко в купа.

Трилече основа

Снимка: YouTube

блат Трилече

Снимка: YouTube

Извадете блата от формата, след което изсипете една трета от приготвения млечен сос върху него. Върнете сладкиша в тавата с дъното нагоре. Отстранете хартията за печене и надупчете с вилица, след което залейте с останалата част от млечната смес.

Оставете да поеме десетина минути, след което залейте с карамелена заливка.

сочна торта Трилече

Снимка: YouTube

За карамела:

Загрейте захарта в тенджера на среден огън, докато се разтопи и покафенее. След това отстранете от котлона и добавете масло и щипка сол. След това добавете загрятата сладкарска сметана и върнете на котлона и варете още няколко минути, докато стане гъсто като сироп.

трилече сладкиш

Снимка: YouTube

Охладете тортата в хладилника.

Добър апетит!

парче Трилече

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft