Торта Трюфел - райско изживяване за шокоманиаци! Греховно шоколадова и кадифено нежна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта Трюфел - райско изживяване за шокоманиаци! Греховно шоколадова и кадифено нежна:
Торта Трюфел - райско изживяване за шокоманиаци! Греховно шоколадова и кадифено нежна:
11431
Торта Трюфел - райско изживяване за шокоманиаци! Греховно шоколадова и кадифено нежна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много шоколад, много нежност! Тази шоколадова торта просто се топи в устата и е копринено нежна на консистенция. При това съвсем не е трудно да си доставите шоколадовото удоволствие сами - само трябва да следвате лесната рецепта! Ето всичко необходимо за торта Трюфелът на Ева - райско изкушение за шокоманиаци:

Торта Трюфелът на Ева

Продукти:

225 гр.

масло

460 гр. шоколад 55-70% какао

9 яйца

100 гр. захар

1/4 ч.л. лимонена киселина

какао на прах - за украса

форма с диаметър 23 cm

торта трюфел

Приготвяне:

Разтопете маслото и шоколада на слаб огън при непрекъснато разбъркване.

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте добре жълтъците със захар до твърда, светла пяна за 5 минути, точното време е важно.

Смесете внимателно разбитите жълтъци с охладената шоколадова смес.

Разбийте белтъците отделно с лимонена киселина, докато образуват меки връхчета.

Това е важно, тъй като белтъците с жилави върхове няма да влязат гладко в жълтъчната смес.

Внимателно добавете лъжица по лъжица разбитите белтъци в шоколадовата част на тестото, като бъркате с шпатула отдолу нагоре. Не използвайте миксер!

Намажете стените и дъното на формата с масло и поръсете с брашно.

Изсипете тестото във форма, изравнете.

Ако съдът за печене не е с подвижно дъно, тогава трябва да го поставите отвътре фолио или хартия за печене, за да улесните отстраняването на тортата.

Печете във фурна, загрята до 150 ° C само за 35 минути, максимум 40.

Ако държите тортата по-дълго, тестото ще се препече и ще се превърне в обикновен блат.

След посоченото време трюфелът ще "потреперва" при разклащане, особено в средата, но трябва да е така. Когато трюфелът пренощува в хладилника, той ще стане плътен.

Охладете тортата напълно във формата и чак тогава пъхнете за една нощ в хладилник.

Най-добре нарежете студената торта с горещ нож, за да се оформят хубаво парчетата. 

Съхранявайте в хладилник.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft