Торта Тунел - звездата на десертите без печене! Колкото красива - толкова вкусна и дваж по-лесна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта Тунел - звездата на десертите без печене! Колкото красива - толкова вкусна и дваж по-лесна!
Торта Тунел - звездата на десертите без печене! Колкото красива - толкова вкусна и дваж по-лесна!
4666
Торта Тунел - звездата на десертите без печене! Колкото красива - толкова вкусна и дваж по-лесна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е опростена рецепта за известната торта Тунел - един от най-красивите, ефектни и вкусни десерти без печене .

Докато за класическия вариант трябва да изпечете три кори и да ги напълните, след което да наредите и оформите всичко, то за този въобще не ви трябва фурна, а резултатът е отличен.

Накратко, тази версия ще ви бъде полезна, когато сте твърде заети и нямате твърде много време.

Торта Тунел без печене

За основата:

200 г смлени бисквити

200 г смлени ядки

100 г шоколад за готвене

100 г пудра захар

125 г масло или маргарин

1 портокал (кора и сок – 50 мл)

За крема:

750 мл прясно мляко

7 супени лъжици захар

6 ​​супени лъжици (пълни) нишесте

125 г масло или маргарин

200 г шоколад за готвене

100 г бял шоколад

И още:

250 г бишкоти

Приготвяне:

Смесете бисквитите, ядките, захарта и портокаловата кора. Разтопете маслото, добавете нарязания шоколад и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Комбинирайте сместа със сухите съставки, добавете портокаловия сок и разбъркайте.

Оформете в тава руло от сместа с дължина около 27 см и го оставете да изстине, докато правите крема.

торта Тунел разрез

Разбийте нишестето с малко студено прясно мляко, а останалото мляко и захарта сварете, след което добавете разтвореното нишесте и разбъркайте бързо до сгъстяване. Оставете да изстине и разбърквайте от време на време, за да не хване коричка.

Разбийте маслото на стайна температура, докато стане на пяна, след което го смесете с крема. Отделете 1/3 от сместа и разбъркайте в нея 100 г разтопен бял шоколад.

В останалия крем разбъркайте 200 г разтопен черен шоколад.

Отделя се 1/3 от белия крем и се намазва върху основата (бисквитеното руло). Върху белия крем се намазва тънък слой тъмен крем, нареждат се бишкоти (напоени с мляко или портокалов сок) с малко разстояние (6 бисквити на ширина, 2,5 на дължина).

бишкотена торта тунел

Запълнете пространството между бишкотите с тъмен крем и намажете, колкото да покрие бишкотите.

Намажете с останалия бял крем, отново тънък слой тъмен крем, след което бишкоти (7 бишкоти на ширина) запълнете между блатовете и покрийте с останалия крем.

бишкотено руло

Декорирайте по желание.

Да ви е сладко!

торта Тунел рецепта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft