375 гр. шоколад
125 гр. маргарин
1 чаша кафява захар
1/4 чаша брашно
2 супени лъжици прясно мляко
1 чаша счукани орехи
5 яйца
За украса:
сметана по желание
Маргаринът се разтопява с шоколада на водна баня. След като сместа леко изстине, се добавят 1 чаша кафява захар, 2 супени лъжици мляко, орехите и брашното. Накрая се добавят яйцата наведнъж и се разбърква добре с лъжица, докато се получи хубава шоколадова смес.
Сместа се излива във форма за торта с диаметър 24 см, покрита с намазнена хартия за печене (дъното и стените). Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса около 40 мин. След това се оставя да се охлади напълно няколко часа, за да може хубаво да се нареже, защото тестото е твърде меко.
Украсява се с какао или сметана. Сладкишът е прекрасен, топи се в устата, за любителите на шоколада е истинска фантазия!