Жълтъците, захарта и сока от лимон разбийте на гъст крем. Изсипете сместа в тавичка за печене, покрита с хартия за печене и пъхнете във фурната на 150 градуса. Кората трябва по-скоро да се изсуши, отколкото да се изпече. Готовата кора внимателно извадете от тавата и нарежете по дължина на три части.
За плънката: разбийте 4 жълтъка с 4 супени лъжици захар, а след това прибавете постепенно брашното. Добавете към сместа топлото мляко и варете на ниска температура. Щом кремът стане еднороден и се сгъсти, дръпнете от огъня и оставете да се охлади.
Останалите 4 жълтъка смесете с маслото/маргарина и 4 супени лъжици захар, разбийте добре и добавете внимателно към крема. Разбъркайте добре и разделете на две части. В едната част добавете смлените лешници, а в другия сложете орехите. Първата кора покрийте с крема от лешници, втората - с крема с ореховите ядки, а накрая завършете с третата кора. Украсете тортата с разбитата сметана (според указанията на опаковката) и оставете в хладилника да изстине добре.