Тортелини с Горгонзола
22 Декември 2011
14743
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г готови тортелини, равиоли или спагети
200 г горгонзола или синьо сирене
200 мл сметана за готвене 20%
1 щипка настъргано индийско орехче
1 с. л. ситно нарязан магданоз
сол и бял пипер на вкус
Тортелините или спагетите се приготвят според инструкцията на опаковката. Отцеждат се, като се запазва 100 мл от водата, в която са се варили.
В сгорещената сметана се натрошава горгонзолата и се разбърква на тих огън, докато сиренето се стопи. Подправя се с бял пипер и индийско орехче.
Пастата се смесва със соса и магданоза. Ако е много гъст, се добавя малко вода от варенето на пастата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари