Тост с бекон и яйце

вход през zajenata.bg
Тост с бекон и яйце
admin
Добавена от: admin
14410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

50-80 г любим настърган кашкавал
2-3 тънки филийки шунка (бекон, салам)
1-2 филийки изпържен и начупен бекон
1 ч л масло за намазване
2 яйца
4 филии хляб

Фурната се нагрява до 220 С .
Огнеупорна тавата се застила с хартия за печене.
Две филийки хляб с дебелина 1 см се намазват с масло.
Отгоре се поставя шунката и се поръсва с 1/2 от кашкавала.
Покриват се с другите филийки, които са изрязани (чаша или с формички за бисквити) с диаметър 5-6 см в средата.
Яйцето се счупва внимателно и се изсипва в дупката.
Ако филийките не са плътно залепени, се закрепят с клечка за зъби, за да се избегне изтичането на яйцето.
Поръсват се с останалият настърган кашкавал и начупеният бекон.
Изрязаните части от филийките могат да се покрият с домат и настърган кашкавал.
Сандвичите се пекат 10-15 минути.
След като започне да се втвърдява белтъка се поръсва с допълнително с кашкавал (по желание) и пекат до готовност. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft