Фурната се нагрява до 220 С .
Огнеупорна тавата се застила с хартия за печене.
Две филийки хляб с дебелина 1 см се намазват с масло.
Отгоре се поставя шунката и се поръсва с 1/2 от кашкавала.
Покриват се с другите филийки, които са изрязани (чаша или с формички за бисквити) с диаметър 5-6 см в средата.
Яйцето се счупва внимателно и се изсипва в дупката.
Ако филийките не са плътно залепени, се закрепят с клечка за зъби, за да се избегне изтичането на яйцето.
Поръсват се с останалият настърган кашкавал и начупеният бекон.
Изрязаните части от филийките могат да се покрият с домат и настърган кашкавал.
Сандвичите се пекат 10-15 минути.
След като започне да се втвърдява белтъка се поръсва с допълнително с кашкавал (по желание) и пекат до готовност.
Тост с бекон и яйце
22 Декември 2011
14410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари