Точена сладка баница с орехи
3 Февруари 2012
37690
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
брашно 600 гр. (3 чаени чаши)
счукани орехови ядки 200 гр. (1 чаена чаша)
захар 200 гр. (1 чаена чаша)
жълтък 1 бр.
бадемови ядки (шам фъстък) 100 гр. (10-15 бр.)
карамфил 1-2 бр.
прясно краве масло 125 гр. (1 пакетче)
От брашното с малко сол и вода се приготвя тесто за баница, което се разточва на тънки листа (като за баклава).
Листата се нареждат в намазана с масло тава, като се поръсват с разтопеното масло и сместа от ореховите ядки, захарта и счукания карамфил.
Най-горният лист се поръсва само с масло.
Преди да се извади от фурната, баницата се намазва с разбития жълтък и се набожда с обелените бадемови ядки (счукания шам фъстък).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари