Точена сладка баница с орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Точена сладка баница с орехи
Точена сладка баница с орехи
admin
Добавена от: admin
37690
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно 600 гр. (3 чаени чаши)
счукани орехови ядки 200 гр. (1 чаена чаша)
захар 200 гр. (1 чаена чаша)
жълтък 1 бр.
бадемови ядки (шам фъстък) 100 гр. (10-15 бр.)
карамфил 1-2 бр.
прясно краве масло 125 гр. (1 пакетче)

От брашното с малко сол и вода се приготвя тесто за баница, което се разточва на тънки листа (като за баклава).
Листата се нареждат в намазана с масло тава, като се поръсват с разтопеното масло и сместа от ореховите ядки, захарта и счукания карамфил.
Най-горният лист се поръсва само с масло.
Преди да се извади от фурната, баницата се намазва с разбития жълтък и се набожда с обелените бадемови ядки (счукания шам фъстък).
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft