Сандвичите са любими на всички- лесни, бързи, неангажиращи и може да се направят с всичко.
Сандвичи се правят дори и в ситуации, в които няма готварска печка или готвач наблизо. Те могат да се вземат на походи и излети, но тяхната реална стойност е в това, че те помагат в обичайната рутина на всеки, който иска проста закуска или не иска да готви през нощта или пък няма време и хапва на крак
Купуването на масло за сандвичи е като закупуване на готови овесени ядки - толкова лесно е да си ги приготвите с него. То се съхранява за дълго време и има хиляда вида на пазара. И днес ще ви споделим една много вкусна рецепта за домашно масло за мазане на хляб , която се прави от най-простите продукти и е с много приятен вкус.
Съставките
масло 200 g
копър 80 грама
магданоз 80 грама
чушки 150 грама
Дижонска горчица 2 ч.л.
сол на вкус
пипер на вкус
подправки на вкус
чесън на вкус
подготовка
Поставете маслото на топло място, за да омекне. Междувременно изчистете българската чушка от семената и я нарежете на малки кубчета. За красота препоръчваме да вземете чушки от различни цветове.
Магданоз, копър и лук се нарязват на много фино и се смесват с омекналото масло. Добавете към него черен пипер, сол, червен пипер, горчица и малко чесън
Разбъркайте всички съставки и поставете маслото в удобен контейнер. Дръжте в хладилника за една седмица, така че да се напои с всички вкусове.
Съхранявайте пикантното масло в буркани или под формата на колбас. За да направите това, трябва да го поставите в хранителен фолио, да му придадете форма и да го вмъкнете във фризера. Бон апетит!