То било фасулска работа да си направиш италианско тирамису у дома, няколко бисквити редиш, кремче слагаш и бум в хладилника

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
То било фасулска работа да си направиш италианско тирамису у дома, няколко бисквити редиш, кремче слагаш и бум в хладилника
То било фасулска работа да си направиш италианско тирамису у дома, няколко бисквити редиш, кремче...
36289
То било фасулска работа да си направиш италианско тирамису у дома, няколко бисквити редиш, кремче слагаш и бум в хладилника
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Само ще насърчим желанието ви да си приготвите този прекрасен десерт с тази лесна рецепта. Тортата от тирамису у дома с маскарпоне ни беше предложена от италианския майстор Лука Монтесино, което означава, че тук със сигурност ще има нюанси. Така че защо да не добавите още една уникална опция към цялото разнообразие от торти от тирамису?

 

Издание ни искрено ви пожелава вдъхновение и лесно готвене. Няма да скрием нито една тайна, но преди това не забравяйте да проверите дали имате всички необходими съставки. Да започваме!

 

 ТИРАМИСУ У ДОМА

ОСНОВНИ СЪСТАВКИ

500 г маскарпоне
400 ml сметана (<30%)
250 ml кафе еспресо 
50 г неподсладено какао на прах
200 г обикновени бисквитки

СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА

8 жълтъка
300 г захар
100 мл вода
1 ч.л. екстракт от ванилия

Торта от тирамису

Последователността не трябва да изглежда сложна. Първо разбийте жълтъците с миксер на ниска скорост. Едновременно се приготвя сироп от вода и захар, готовността настъпва, когато сиропът започне да се уплътнява. Включете миксера на по-висока скорост и постепенно изсипете сиропа в жълтъците. Продължете, докато кремът се охлади.

Засега оставете яйчния крем настрана и разбийте охладената сметана, но спрете минута преди да приключите.

 В отделна купа омекотете маскарпонето (може да се направи с лъжица или шпатула), добавете жълтъците и разбъркайте добре. Сега добавете сметаната и разбъркайте, докато получите гладък и пухкав крем.Сварете кафето отделно и го оставете да се охлади напълно. Потопете бисквитките в него и поставете в предварително приготвена форма, след това нанесете сметана и така, слой по слой, докато съставките свършат. 

Остава да го приберете в хладилника за поне пет часа, или по-добре за цялата нощ. Преди да сервирате, не забравяйте да поръсите добре тортата с какао на прах. 

 

По ваше желание можете да добавите сироп, ликьор или просто захар към кафето.. Нашето тирамису има четири слоя, но вие спокойно можете да го направите и с два. Въпреки това готовият десерт перфектно запазва формата си.

Напишете в коментарите дали тортата от тирамису у дома е била успешна според нашата рецепта? Не забравяйте да споделите впечатленията си от вкуса и след това разгледайте друга рецепта за приготвяне на десерт от тирамису още по-лесно и бързо . Желаем ви приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft