Традиционен домашен тиквеник за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Традиционен домашен тиквеник за Бъдни вечер
Традиционен домашен тиквеник за Бъдни вечер
35663
Традиционен домашен тиквеник за Бъдни вечер
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

600 гр брашно
2 супени лъжици олио
сол 

за плънката: 
1 и 1/2 кг тиква 
200 гр захар
100 гр галета
100 г рорехови ядки
1 чаена чаша олио 
канела

за намазване: 
яйце и мазнина 

Брашното се пресява. В него се прави кладенче, в което се слагат солта, олиото и хладка вода – колкото поеме, и се замесва тесто.

То се накъсва на малки топки, които се намазват с олио и се покриват с влажна кърпа. Оставят се на хладно за 30 минути. Тиквата се настъргва и се задушава с малко мазнина, докато омекне. Прибавят се захарта, галетата, канелата, едро счуканите орехови ядки и сместа се разбърква. Тестените топчета се разточват на тънки кори и се намазват с мазнина. Наръсват се с тиквената плънка, навиват се на рула и се подреждат в намаслена тава. Тиквеникът се поръсва с мазнина, намазва с разбитото яйце и се пече в умерена фурна.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft