Традиционен тиквеник за Бъдни вечер
22 Декември 2011
165241
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното се пресява. В него се прави кладенче, в което се слагат солта, олиото и хладка вода – колкото поеме, и се замесва тесто. То се накъсва на малки топки, които се намазват с олио и се покриват с влажна кърпа. Оставят се на хладно за 30 минути. Тиквата се настъргва и се задушава с малко мазнина, докато омекне. Прибавят се захарта, галетата, канелата, едро счуканите орехови ядки и сместа се разбърква. Тестените топчета се разточват на тънки кори и се намазват с мазнина. Наръсват се с тиквената плънка, навиват се на рула и се подреждат в намаслена тава. Тиквеникът се поръсва с мазнина, намазва с разбитото яйце и се пече в умерена фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари