Традиционна баклава за Бъдни вечер
22 Декември 2011
385718
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маслото (125 г) се разтопява. Половината кори се редят в тава, като между тях се ръси по малко масло. Слага се плънката, приготвена от разбитите яйца (4 бр), захарта (1 ч.ч.), брашното (1 ч.ч.), бакпулвера и счуканите орехи (1 ч.ч.). Отново - кори, поръсени с масло (половината масло трябва да остане). Баклавата се нарязва на парчета и се залива с останалото масло и се пече.
Сварява се сироп от захар (2 ч.ч.) и вода (2 ч.ч.). Прибавя се настърганата кора от лимон и малко от сока му. Изстиналата баклава се залива с горещия сироп и се оставя да престои една нощ.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари