Смесете всички съставки за първата плънка в купа. Белтъците не разбивайте, просто ги добавете в плънката и разбъркайте. В друга купа изсипете всички съставки за втората плънка и объркайте добре. За всяко руло са необходими по 5 кори. Сложете една кора върху работния плот я намажете с плънката с кисело мляко. Отгоре поставете втората кора и отново намажете с плънката. Повторете и с останалите три кори. Само на последната кора, която вече сте намазали с плънката с кисело мляко, разпределете половината от втората плънка и навийте всички кори на руло.
Повторете и с останалите пет кори, така че да се получат две рула.
Поставете рулата в намазнена тава, отгоре намажете с малко масло/олио и ги сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.
Традиционна баница с две плънки
10 Февруари 2015
9761
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари