Традиционна коледна пуйка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Традиционна коледна пуйка
Традиционна коледна пуйка
admin
Добавена от: admin
36923
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пуйка (заедно с дреболиите)
200 гр  ориз
125 гр  масло
70 гр  стафиди
70 гр  лук (кромид)
1/6 пак. канела на прах (по желание)
черен пипер и сол на вкус
1 връзка магданоз

Осолете птицата добре отвън и отвътре и оставете да престои така известно време. През това време сварете вътрешностите й в подсолена вода и ги накълцайте на дребно. Лука нарежете на ситно и го задушете в няколко с.л. масло до омекване, след това добавете изчистения ориз и бъркайте, докато стане прозрачен. Прибавете към сместа 1 1/2 ч.ч. от водата, в която са врели дреболиите, и оставете на тих огън, докато оризът набъбне. Щом течността се поеме от ориза, добавете нарязаните дреболиите, стафидите, подправки на вкус и ситно нарязания магданоз. С получената плънка напълнете пуйката и зашийте отвора добре. 
Прехвърлете птицата в подходяща тава, намазана с малко, излейте отстрани 1 чаена чаша от бульона и печете в умерена фурна, докато пуйката се зачерви и месото се изпече добре отвътре. От време на време може да заливате птицата със соса от тавата, за да не изсъхне месото.
По желание може да добавите в тавата някаква гарнитура - нарязани картофи или кисело зеле.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft