Традиционна попара

вход през zajenata.bg
Традиционна попара
admin
Добавена от: admin
12850
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 гр. стар бял хляб (на поне 3 дни)
700 мл вода
50 гр. масло
4 супени лъжици извара или прясно сирене, около 100 - 150 гр.
около 250 гр. краве сирене (може и фета)

Тази лесна рецепта - готова само за 15 минути - със сигурност ще ви върне в детството! 

Нарежете хляба на филийки, след това - на малки парченца. В голяма тенджера сложете вода (два пъти по-голямо количество от хляба) и оставете да кипне. Ако сиренето не е солено, добавете 1/3 чаена лъжичка сол, в противен случай не е необходимо да добавяте сол  Махнете тенджерата от котлона и сложете вътре хлебните парченца, разбъркайте, за да се получи каша, добавете маслото и отново разбъркайте.

Смесете двата вида сирене и ги добавете веднага към кашата, а може да добавите само половината, като останалото количество поръсите върху всяка порция попара. Поднесете попарата топла. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft