Брашното се пресява в голяма купа. Отделно маята се размива заедно със захарта в топлата вода. Оставя се на топло за 5 минути. Шупналата мая се излива в купата с брашното. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавят солта и мазнината. Меси се 10 минути, след което се оформя на топка и се покрива. Тестото се оставя да "почине" 10 минути. Разделя се на 10-12 части, които се оформят на дълги фитили (по-дебели в средата). Оформят се бретцели. Оставят се покрити за 30-40 минути, за да втасат. В голяма тенджера се кипва водата заедно със содата. Един след друг се потапят гевреците, като се изваждат след 30 секунди с решечеста лъжица. Нареждат се в тава и се оставят да изсъхнат за кратко. Фурната се загрява на 220С. Бретцелите се поръсват с едра морска сол. Пекат се 15-20 минути до златист цвят.
Традиционни немски бретцели
22 Декември 2011
40981
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари