Трик за невероятно вкусен козунак без месене споделиха сръчни домакини с нас. Няма как да не ви го кажем

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Трик за невероятно вкусен козунак без месене споделиха сръчни домакини с нас. Няма как да не ви го кажем
31267
Снимков материал: pixabay.com
Трик за невероятно вкусен козунак без месене споделиха сръчни домакини с нас. Няма как да не ви го кажем

Домакини масово споделят във Фейсбук малко по-различен начин за месене на тестото за козунаците. Вместо на ръка или с кухненски робот, те правят това с помощта на...

пералнята. Тестото се слага вътре и се пуска центрофугата, информира bulnews.bg.

Ето как сръчна домакиня описва в блога kaliiscooking.com своя метод за месене на козунаци:
„Когато маята шупне, я изсипвам в кладенче в средата на брашното. После изсипвам и яйчената смес. Обърквам с ръце до получаване на меко тесто. Разтопих маслото. Тук се намеси техниката – разделих тестото на три части, сложих всяка в торбичка, долях малко от разтопеното масло, завързах здраво, после в още една торбичка и после още една (после се оказа, че не е излишно). Метнах в пералнята на програма центрофуга на 600 оборота.

Цикълът е 15 минути така, че чинно изчаках, макар накрая да бях почти хипнотизирана от центрофугата.

Разопаковах тестото, върнах го в тенджерата, увих го добре в алуминиево фолио и сложих да втасва… във фурната. Включих на 60 градуса (мислех на по-малко, но това е минимума на моята печка). Оставих един час. Междувременно прецедих стафифите и нарязах локума на половинки.
Извадих тестото, отново го разделих на три, пак увих в торбички (този път без масло) и пак един цикъл на центрофугата.”

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft