Трите най-лоши варианта за закуска, които пречат на отслабването, според диетолозите

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Трите най-лоши варианта за закуска, които пречат на отслабването, според диетолозите
8632
Снимков материал: pixabay.com
Трите най-лоши варианта за закуска, които пречат на отслабването, според диетолозите

Богатите на въглехидрати храни са в основата на много диети, осигуряващи енергия и основни хранителни вещества за поддържане на телесните функции. Въпреки че въглехидратите са важна част от балансираната диета, консумацията на големи количества от определени видове въглехидрати може да доведе до здравословни проблеми, включително инсулинова резистентност и трудности при постигане на целите за отслабване.

Богатите на въглехидрати храни с висок гликемичен индекс , като рафинирани зърнени закуски, сладки закуски и сладки напитки, могат да причинят бързи скокове в нивата на кръвната захар.

Това води до повишено производство на инсулин и наддаване на тегло с течение на времето.

Диетолозите Мишел Саари и Натали Жилет, заедно с личния треньор Шана Ейбрахам, откриха три често срещани, но най-лоши варианта за закуска , които причиняват инсулинова резистентност и предотвратяват загубата на тегло.

тестени изделия

1. Тестени изделия

Различните сладкиши често са пълни с рафинирани въглехидрати и захар, които представляват риск от инсулинова резистентност и наддаване на тегло. Заредени с въглехидрати, тези печива могат да причинят бързи скокове в нивата на кръвната захар. Освен това печивата са богати на калории, което допринася за прекомерния прием на захар и насърчава наддаването на тегло.

„Тези продукти са пълни с мазнини и захар, нито едно от двете не е полезно за вашето здраве. Вместо да отидете в кафене за сладкиш, уверете се, че имате нещо готово сутрин, което да ядете в движение. Направете тост и се поставете естествено в него“, каза Саари пред SheFinds.

мюсли десертчета

2. Гранола барчета

Пълни с рафинирани зърна, добавени захари и често сушени плодове или парчета шоколад, мюсли барчетата могат бързо да повишат нивата на кръвната захар. Постоянната консумация може да доведе до инсулинова резистентност с течение на времето. В допълнение, калорийната плътност на гранолата, съчетана с високото им съдържание на въглехидрати, може да допринесе за прекомерен прием на калории и да предотврати загубата на тегло.

„Въпреки че изглеждат като здравословен вариант, много разновидности всъщност могат да бъдат заредени със захар и мазнини“, обяснява Gillette. Но ако все пак искате от време на време да вземете гранола за закуска, Gillette предлага да търсите тези с по-малко от шест грама на порция и да следите размера на порциите.

3. Бял хляб и сладкиши

Белият хляб и тестените изделия често се правят от рафинирано брашно и не съдържат хранителните вещества, които се намират в пълнозърнестите храни. Високият гликемичен индекс на тези рафинирани въглехидрати може да доведе до пикове в нивата на кръвната захар, последвани от сривове, което може да причини повишен глад и желание за храна.

Рафинираните въглехидрати, като бял хляб и печени продукти, нямат фибри и могат да доведат до бързи скокове и спадове на кръвната захар. Изборът на пълнозърнесто или алтернативно брашно може да осигури постоянна енергия и да помогне при загуба на тегло “, заключава Абрахам.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft