Тези триъгълничета са идеални както за вечеря, така и за закуска. Харесват се на малки и големи и може да претърпят много вариации според вкуса ви относно пълнежа.
Колко пъти този метод е спасил готвачите с недостиг на необходимите съставки за печене. Т естото с кисело мляко е меко, пухкаво и буйно .Трябва да опитате сами, за да видите колко вкусна са!
съставки
Яйце 2 броя
кисело мляко 250 ml
сол 1,5 ч.
сода 0,5 ч. Л.
Лимонена киселина 0,5 ч. Л.
Слънчогледово олио 3 супени лъжици.
Пшенично брашно 1кг
кайма 300 g
картофи 2 броя
лук 3 броя
Черен пипер (смлян) 0,5 ч. Л.
подправки за месо 0,5 ч. Л.
подготовка
В дълбока купа разбийте 2 яйца, киселото мляко и 1 ч. Л. сол.
Пресейте брашното със сода и лимонена киселина в отделна купа, налейте яйчната смес, добавете слънчогледово масло. Замесете меко и еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно. Разточете тестото на масата и покрийте с памучна кърпа и оставете да се бухне за 1 час на топло.
Пригответе пълнежа през това време. Смесете лукът и суровите картофи в блендер. Добавете каймата, половин чаена лъжичка сол, подправки и пипер. Замесете с ръцете. Ако използвате месомелачка, след това старателно изстискайте цялата течност от зеленчуците.
Разточете тестото и нарежете на триъгълници.
Поставете пълнежа и защипете ръбовете под формата на триъгълник.
Сложете труъгълничетата за печене върху хартия за печене в тавичка, намажете с жълтък и ги изпратете вър фурната за печене за 20 минути на 200 градуса.
Както виждате, тестото се издига перфектно.
Споделете статията с приятелите ви и се насладете на прелестния вкус