90-дневната диета с разделно хранене ви позволява да стопите 11 кг за три месеца и значително да подобрите обмяната на веществата.
Основен принцип в 90-дневната диета е всеки пети ден, целият цикъл да се повтаря отново.
Всеки 29-ти ден можете само да пиете вода и билков чай без захар.
Трите хранения на ден в диетата: закуската трябва да бъде не по-късно от 12 часа след последното хранене, а последното хранене - не по-късно от 20,00ч. Трябва да пиете много течности (най-малко 2 литра на ден) и да ядете колкото искате.
Ако имате смущения в диета - не се отчайвайте, просто започнете от пропуснатите дни и резултатът ще е зашеметяващ.
Важно е да се спазват интервалите между храненията: в протеиновия ден - не по-малко от 4 часа, дните със скорбяла и въглехидрати - най-малко 3 часа. В плодовия ден - на всеки два часа.
Меню за 90-дневната диета с разделното хранене:
1. Протеинови дни:
Закуска: плодове от един вид, сушени плодове, сокове без захар.
Обяд: варени, печени, задушени меса или риба, сервирани с прясна салата или задушени зелени зеленчуци, без масло, или с ограничено количество от него.
Възможно е да се заменят месото с две яйца, сирене, или морски дарове.
Препоръка: след хранене, пийте 300 мл. бульон с препечен хляб, или филийка пълнозърнест хляб.
Вечеря: ½ от обяда, без бульон и яйца. Обядът и вечерята трябва да се състоят от едни и същи ястия.
2. Ден със скорбяла:
Закуска: всякакви плодове от един вид, сушени плодове, сокове без захар.
Обяд: ориз, боб, леща или картофи, задушени или варени, 1 филия хляб, салата, зеленчукова супа.
Вечеря: ½ от обяда, без супа и хляб.
3.Ден с въглехидрати:
Закуска: всякакви плодове от един вид, сушени плодове, сокове без захар.
Обяд: макаронени изделия, спагети с доматен сос, или пица, зеленчуци, задушени в доматено пюре.
Вечеря: домашно приготвен кекс - 1 парче, или 3 бисквити, или 3 лъжички сладолед.
Препоръчва се парче черен шоколад.
4. Витаминен ден:
Плодове, или сушени плодове, плодови пюрета, плодови супи, печени плодове, задушени плодове. Може би комбинация от плодове и зеленчуци.
Допустимо да се използват 100 гр. безсолни, неподсладени и печени ядки, или семена, разделени на 4 части.