Три ястия, които не трябва да готвите с МАСЛО - само ще развалите вкуса им:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Три ястия, които не трябва да готвите с МАСЛО - само ще развалите вкуса им:
3170
Източник: За Жената
Снимков материал: Shutterstock
Три ястия, които не трябва да готвите с МАСЛО - само ще развалите вкуса им:

Когато стана ясно, че маслото е несравнимо по-здравословно от маргарина, то се превърна в незаменима съставка в кухнята.

И докато придава на някои ястия незаменим вкус, други могат да бъдат почти негодни за консумация заради маслото.

Ястията , които не трябва да готвите с масло са:

Пържено месо

Всеки вид мазнина започва да гори и пуши при определена температура. При маслото тази температура е относително ниска, така че вече при 175 градуса е по-добре да използвате друга мазнина, ако пържите свински пържоли, телешки пържоли или пилешко филе.

Тортили

Ако правите свои собствени тортили, трябва да използвате олио или зехтин.

Ако се опитате да ги направите с масло, водата в него ще развали всичко. Растителните мазнини са с идеална консистенция и неутрален вкус.

Печени картофи

Ако искате вашите печени картофи да са хрупкави, не ги пържете в масло. По-добре използвайте олио – маслото ще ги направи кашави.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft