За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Трудно някой ще й устои: Шоколадова пита с хрупкава коричка и нежно мека сърцевина
Трудно някой ще й устои: Шоколадова пита с хрупкава коричка и нежно мека сърцевина
13 Февруари 2016
13093
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 190 градуса. Покрийте формата с хартия за печене. Сложете в купа брашното, захарта и маслото на стайна температура, и разбъркайте, докато съставките се съединят в ронлива смес. Притиснете сместа във формата и печете в продължение на 15 минути, така че тестото леко да покафенее.
За крема разбийте яйцата със захарта, ваниловата захар и разтопеното масло. Добавете настъргания шоколад и орехите. Изсипете сместа върху горещото тесто и печете около 25-30 минути на 180 градуса.
Оставете шоколадовата пита да се охлади напълно, преди да я разрежете. Половинките орехи поръсете с пудра захар и украсете с тях сладкиша.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари