Новата мания сред кулинарките: сладко Сливи в шоколад! По-вкусно от най-фините френски десерти:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новата мания сред кулинарките: сладко Сливи в шоколад! По-вкусно от най-фините френски десерти:
Новата мания сред кулинарките: сладко Сливи в шоколад! По-вкусно от най-фините френски десерти:
5161
Новата мания сред кулинарките: сладко Сливи в шоколад! По-вкусно от най-фините френски десерти:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сладкото от сини сливи , приготвено по оригинална рецепта от узрели плодове, ще се превърне в достойна алтернатива на най-фините десерти, ако му добавите нещо толкова обикновено като малко шоколад!

Висококачественото какао на прах придава на сливовото сладко  екзотично горчива нотка, която неочаквано хармонира с плодовия вкус, като идеално го допълва. Количеството какао може да варира по желание.

Пектинът от сливовата каша прави възможно постигането на плътна, еднородна консистенция, а кората на сливите дава пикантна стипчивост. Този невероятен десерт със сигурност ще зарадва деца и възрастни - няма да издържи дълго в килера ви. Ето и рецептата за най-вкусното сливово сладко с шоколадов сироп:

Сливово сладко с шоколад

Продукти:

1 кг сливи

400 гр.

захар

4 с.л. лимонов сок

80 гр. какао на прах

От тези продукти се получава 1 половинлитров буркан със сладко

Приготвяне:

1. Измийте добре сливите. Нарежете на половинки. Отстранете костилките.

2. Изсипете половинките плодове в съд с незалепващо дъно.

3. Добавете захар, лимонов сок и какао на прах. Сокът може да бъде заменен с лимонена киселина. Ще са необходими 3-4 щипки.

4. Поставете съда върху плота на печката. Оставете да заври на среден огън. Сварете сливовата маса за 15 минути.

Изключете котлона. Оставете да изстине за 5-6 часа. Когато изстине, резените сливи ще попият шоколадовия сироп и сладкото ще има по-ярък вкус.

След посоченото време кипнете отново сладкото. Оставете го да къкри този път за 5-7 минути.

5. Стерилизирайте бурканите и капаците. Разпределете внимателно сладкото по бурканите, като внимавате да не намачкате сливите.

6. Затегнете капаците на бурканите и ги обърнете с главата надолу. Увийте с одеяло. Оставете да се охлади напълно.

Съхранявайте го в килера.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft