Няма по-вкусни закуски от онези, които помним от детството. А тези Питки Добруджанки са си истинска класика от архивите на баба.
Питки Добруджанки
Продукти:
яйца - 3 бр.
брашно - 300/400 г
сирене - 300 г
сода бикарбонат
кисело мляко - 1/2 кофичка
олио - 1/2 ч.ч.
жълтък - за намазване
Начин на приготвяне:
В купичка смесете млякото и содата и оставете да шупне.
В друга по-голяма купа разбийте яйцата, добавете сиренето, а след това млякото и олиото.
След това започнете да добавяте и брашно, като количеството му може да е повече или по-малко от отбелязаното.
Добавете толкова брашно, че сместа да не е течна, но да не е и съвсем суха.
Загрейте фурната на 180°C и в тавичка поставете хартия за печене.
Гребнете от сместа за питките със сирене с лъжица и сложете на купчинка върху тавичката.
Намажете с жълтък и изпечете добруджанките около половин час до златисто.