Турбо закуската от архива на баба: Питки Добруджанки, мекички и леснички!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Турбо закуската от архива на баба: Питки Добруджанки, мекички и леснички!
Турбо закуската от архива на баба: Питки Добруджанки, мекички и леснички!
19185
Турбо закуската от архива на баба: Питки Добруджанки, мекички и леснички!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма по-вкусни закуски от онези, които помним от детството. А тези Питки Добруджанки са си истинска класика от архивите на баба.

Ние ще ви дадем рецептата за апетитните добруджанки , които се топят в устата, а вие я пригответе още този уикенд.

Питки Добруджанки

Продукти:

яйца - 3 бр.

брашно - 300/400 г

сирене - 300 г

сода бикарбонат

кисело мляко - 1/2 кофичка

олио - 1/2 ч.ч.

жълтък - за намазване

Начин на приготвяне:

В купичка смесете млякото и содата и оставете да шупне.

В друга по-голяма купа разбийте яйцата, добавете сиренето, а след това млякото и олиото.

След това започнете да добавяте и брашно, като количеството му може да е повече или по-малко от отбелязаното.

Добавете толкова брашно, че сместа да не е течна, но да не е и съвсем суха.

Загрейте фурната на 180°C и в тавичка поставете хартия за печене.

Гребнете от сместа за питките със сирене с лъжица и сложете на купчинка върху тавичката.

Намажете с жълтък и изпечете добруджанките около половин час до златисто.

питки със сирене

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft