ТУРСКА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ по рецепта на Фатма: „Не преувеличавам, като ви казвам, че всички искат моята рецепта“

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ТУРСКА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ по рецепта на Фатма: „Не преувеличавам, като ви казвам, че всички искат моята рецепта“
ТУРСКА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ по рецепта на Фатма: „Не преувеличавам, като ви казвам, че всички...
286798
ТУРСКА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ по рецепта на Фатма: „Не преувеличавам, като ви казвам, че всички искат моята рецепта“
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Турските баници са световно известни със своя вкус, а туркините винаги са иновативни, когато става въпрос за нови, подобрени версии на стари рецепти за солени или сладки печива. Този път ви представяме рецептата на Фатма за бърза и лесна баница с готови кори , за която тя твърди, че буквално всеки, който я опита, веднага иска рецептата.

Всеки знае как се приготвя турска баница с готови кори , но тайната на успеха на Фатма е в заливката, с която намазва корите. След изпичане баницата е мека като дунапрен, но отвън е с тънка хрупкава коричка. Ето какво ви трябва:

Турската баница на Фатма

Продукти: 

  • 500 гр. готови тънки кори за баклава (общо 28 кори) и олио за намазване на корите

Пълнеж:

  • 3 средно големи картофа
  • 6-7 с.
л. олио
  • 1 глава лук
  • по 1 ч.л. доматено пюре, сол, черен пипер, лют червен пипер
  • Заливка:

    • 125 мл прясно мляко
    • 125 мл олио
    • 1 яйце
    • 1 ч. л. сол
    • 200 мл газирана вода

    Приготвяне: 

    Първо пригответе плънката. Сварете картофите и ги пасирайте. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в 6-7 с. л. олио. Когато омекне, добавете доматеното пюре и варете още малко, след което добавете подправките.

    картофена плънка

    Посолете, разбъркайте добре, след което към пюрето добавете така приготвения лук заедно с олиото. Разбъркайте, докато се абсорбира в картофите и се поеме напълно. Пълнежът е готов, значи е време да приготвим заливката.

    заливка за баница

    ЗА ЗАЛИВКАТА: В дълбока купа сложете млякото, олиото, яйцето и солта, след което разбъркайте с кухненска бъркалка до получаване на еднородна смес. Накрая добавете една чаша газирана вода. Разбъркайте, за да се комбинират.

    течна заливка

    На работната маса отворете корите и ги пребройте. В зависимост от това колко листа имате, направете план как ще ги разделите. По принцип турските опаковки съдържат 28 тънки кори, така че за тази баница се използват 4 кори за 7 рула. Поставете една кора върху работната повърхност и я намажете с малко олио (или разтопено масло) по цялата повърхност.

    кора с олио

    Върху нея се поставя втората кора, която също се намазва с олио. Покрива се с третата кора, която се намазва с няколко лъжици от готовата заливка. Накрая сложете четвъртата кора. Покрийте я със заливката, както предишната кора, след което сложете плънка в единия край и завийте на руло.

    тънки кори баница

    навиване баница

    Повторете процедурата с всички останали кори: две кори се намазват само с олио, а две кори със заливка, пълнят се и се навиват на руло. 

    баница на рула

    Така приготвените рула се нареждат в тава, застлана с хартия за печене, и се заливат с останалата част от заливката. Баницата се пече в загрята фурна на 200 градуса за 40-45 минути. 

    зачервена баница

    Да ви е сладко!

    баница на пурички

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft