Турска патладжан рецепта - Тези, които са я пробвали, оди пишат за нея!
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Този турски специалитет с патладжан е толкова вкусен, че ни иде да съчиним ода за него! Опитайте го!
Необходими Съставки
- патладжани - 2 броя
- домати - 500 г
- чесън - 4 скилидки
- лук - 2 глави
- моркови - 1 брой
- олио - или зехтин
- магданоз - 1/2 връзка
- сол
- черен пипер
- дафинов лист - 2 броя
- галета - 2 с.л.
Приготвяне
Разполовете патладжаните, след като им извадите дръжките. Надупчете ги с ножа, осолете ги и ги оставете под наклон 30 мин., за да се отцедят от горчивината.
След това ги изплакнете и подсушете.
Загрейте олио или зехтин и запържете патладжаните за кратко от двете страни. Прехвърлете ги в тава и в същия тиган запържете скълцания лук, фино настърган морков и скълцан чесън. Добавете смлените на пюре домати, като 2 от тях нарежете на парченца. Оставете сместа да ври, докато леко се редуцира.
Разпределете зеленчуците в тавата между патладжаните и овкусете обилно с подправки. Добавете дафиновите листа, поръсете с малко галета и добавете малко едро нарязан магданоз. Покрийте тавата с фолио и направете малки дупчици за парата. Сложете всичко да се пече в силна фурна за около 45 минути.
Поднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз.
Разпределете зеленчуците в тавата между патладжаните и овкусете обилно с подправки. Добавете дафиновите листа, поръсете с малко галета и добавете малко едро нарязан магданоз. Покрийте тавата с фолио и направете малки дупчици за парата. Сложете всичко да се пече в силна фурна за около 45 минути.
Поднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари