Турска патладжан рецепта - Тези, които са я пробвали, оди пишат за нея!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Турска патладжан рецепта - Тези, които са я пробвали, оди пишат за нея!
Турска патладжан рецепта - Тези, които са я пробвали, оди пишат за нея!
59224
Източник: gotvach.bg
Турска патладжан рецепта - Тези, които са я пробвали, оди пишат за нея!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този турски специалитет с патладжан е толкова вкусен, че ни иде да съчиним ода за него! Опитайте го!

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 броя
  • домати - 500 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 брой
  • олио - или зехтин
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 броя
  • галета - 2 с.л.


Приготвяне
Разполовете патладжаните, след като им извадите дръжките. Надупчете ги с ножа, осолете ги и ги оставете под наклон 30 мин., за да се отцедят от горчивината. 

След това ги изплакнете и подсушете.

Загрейте олио или зехтин и запържете патладжаните за кратко от двете страни. Прехвърлете ги в тава и в същия тиган запържете скълцания лук, фино настърган морков и скълцан чесън. Добавете смлените на пюре домати, като 2 от тях нарежете на парченца. Оставете сместа да ври, докато леко се редуцира. 

Разпределете зеленчуците в тавата между патладжаните и овкусете обилно с подправки. Добавете дафиновите листа, поръсете с малко галета и добавете малко едро нарязан магданоз. Покрийте тавата с фолио и направете малки дупчици за парата. Сложете всичко да се пече в силна фурна за около 45 минути. 

Поднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft