Турска шоколадова торта подлуди жените в интернет. Вкусно изкушение, което със сигурност не сте пробвали

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Турска шоколадова торта подлуди жените в интернет. Вкусно изкушение, което със сигурност не сте пробвали
Турска шоколадова торта подлуди жените в интернет. Вкусно изкушение, което със сигурност не сте...
1050034
Турска шоколадова торта подлуди жените в интернет. Вкусно изкушение, което със сигурност не сте пробвали
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тортата с вкус на шоколад при всеки случай е желана и всички с удоволствие я ядем, поради това ви предлагаме една различна турска рецепта, която със сигурност не сте пробвали. Това е торта, която най-често ще срещнете на роднински тържества в Турция.

Необходими продукти:

2 чаши овесени ядки
1 супена лъжица какао
½ чаша мляко
1 яйце
1 супена лъжица захар (може да добавите повече на вкус)
1 чаена лъжичка бакпулвер

Тъмен крем

1 ½ чаша мляко
1 супена лъжица нишесте
1 супена лъжица захар (може да добавите повече на вкус)
1 ½ супена лъжица какао

Бял крем

1 чаша мляко
2 супени лъжици нишесте
Захар по желание

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта, а след това добавете млякото с овесените ядки.

След няколко минути раззбиване с миксер, добавете какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре с дървена лъжица.

Получената смес поставете в две кръгли форми за печене и печете 30 минути на средна температура. С клечка за зъби проверете дали е готов пандишпана.

Тъмният крем подгответе като смесите всички продукти и подгрейте на слаб огън, докато не получите крем подобен на пудинг.

Изпечения пандишпан разделете на две части (хоризонтално), за да получите два тънки кръга.

Намажете една овална дълбока стъклена чиния с пластмасово фолио и поставете единия пандишпан върху нея. Съдът е необходимо да има по-малък диаметър от самото пандишпан.

Прелейте крема в съда, а след това затворете с втория пандишпан. Закрепете с фолио.

Оставете тортата за няколко часа в хладилник или ако имате време, нека пренощува.

Когато бъде напълно охладена, обърнете я на плитка чиния.

Бялият крем пригответе, както тъмния и намажете тортата отгоре.

Режете на големи парчета, за да не се разпаднат.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft