Турска шоколадова торта подлуди жените в интернет. Вкусно изкушение, което със сигурност не сте...
27 Май 2016
1050034
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тортата с вкус на шоколад при всеки случай е желана и всички с удоволствие я ядем, поради това ви предлагаме една различна турска рецепта, която със сигурност не сте пробвали. Това е торта, която най-често ще срещнете на роднински тържества в Турция.
Необходими продукти:
2 чаши овесени ядки
1 супена лъжица какао
½ чаша мляко
1 яйце
1 супена лъжица захар (може да добавите повече на вкус)
1 чаена лъжичка бакпулвер
Тъмен крем
1 ½ чаша мляко
1 супена лъжица нишесте
1 супена лъжица захар (може да добавите повече на вкус)
1 ½ супена лъжица какао
Бял крем
1 чаша мляко
2 супени лъжици нишесте
Захар по желание
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, а след това добавете млякото с овесените ядки.
След няколко минути раззбиване с миксер, добавете какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре с дървена лъжица.
Получената смес поставете в две кръгли форми за печене и печете 30 минути на средна температура. С клечка за зъби проверете дали е готов пандишпана.
Тъмният крем подгответе като смесите всички продукти и подгрейте на слаб огън, докато не получите крем подобен на пудинг.
Изпечения пандишпан разделете на две части (хоризонтално), за да получите два тънки кръга.
Намажете една овална дълбока стъклена чиния с пластмасово фолио и поставете единия пандишпан върху нея. Съдът е необходимо да има по-малък диаметър от самото пандишпан.
Прелейте крема в съда, а след това затворете с втория пандишпан. Закрепете с фолио.
Оставете тортата за няколко часа в хладилник или ако имате време, нека пренощува.
Когато бъде напълно охладена, обърнете я на плитка чиния.
Бялият крем пригответе, както тъмния и намажете тортата отгоре.
Режете на големи парчета, за да не се разпаднат.
Получената смес поставете в две кръгли форми за печене и печете 30 минути на средна температура. С клечка за зъби проверете дали е готов пандишпана.
Тъмният крем подгответе като смесите всички продукти и подгрейте на слаб огън, докато не получите крем подобен на пудинг.
Изпечения пандишпан разделете на две части (хоризонтално), за да получите два тънки кръга.
Намажете една овална дълбока стъклена чиния с пластмасово фолио и поставете единия пандишпан върху нея. Съдът е необходимо да има по-малък диаметър от самото пандишпан.
Прелейте крема в съда, а след това затворете с втория пандишпан. Закрепете с фолио.
Оставете тортата за няколко часа в хладилник или ако имате време, нека пренощува.
Когато бъде напълно охладена, обърнете я на плитка чиния.
Бялият крем пригответе, както тъмния и намажете тортата отгоре.
Режете на големи парчета, за да не се разпаднат.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари