Турските толумбички са меки като пух и сладки като мед! Как да не кажеш "евала"!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Турските толумбички са меки като пух и сладки като мед! Как да не кажеш "евала"!
Турските толумбички са меки като пух и сладки като мед! Как да не кажеш "евала"!
12879
Турските толумбички са меки като пух и сладки като мед! Как да не кажеш "евала"!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Турските готвачи са ненадминати майстори на вкусни деликатеси от обикновено тесто . Днес имаме за вас една специална рецепта за Турски байганетки , които много приличат на популярните толумбички, но без сиропа.

Пържат се много бързо и набъбват като еклери.

Тестото трябва да се омеси бързо, това е основното и единствено правило за успех. Ето и рецептата:

Турски байганети

Продукти:

200 мл прясно мляко

1 яйце

4 гр. сол

10 гр. сода

360 гр. брашно

Приготвяне:

Изсипете 200 мл мляко в дълбока купа, разбийте яйцето, добавете 4 г сол, 10 г сода, 360 г брашно. Омесете меко тесто.

топка тесто

Тестото е без мая, така че не е нужно да чакате да втаса, продължете веднага. Разделете тестото на 4 части и разточете всяка на плосък правоъгълник. Нарежете го на тънки ивици и ги разделете наполовина, както е показано на снимката по-долу.

тесто на ивици

Поставете едно парче тесто върху другото.

турски сладки

Натиснете в средата и оформете лодки.

лодки от тесто

Загрейте олиото в тенджера и изпържете сладките до златисто кафяво. 3-5 минути са достатъчни.

тесто в олио

Поднесете още топлите байганети обилно поръсени с пудра захар, смесена с ванилия.

турски байганети

Много са вкусни!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft