500 гр. готови кори за баница (от по-дебелите)
500 гр. сирене
50 гр. масло
250 мл. вода
125 мл. олио
В по-дълбок съд сложете водата и маслото и добавете сол. В кръгла тава, намазана с маслото, сложете две кори, при което трябва да внимавате краищата на корите да бъдат извън тавата. Поръсете със сместа от олио и вода. След това поставете още няколко слоя кори, като ги нагънете, така че напълно да влязат в тавата. Отгоре поръсете натрошеното сирене. Отново напръскайте с вода и олио и поставете една нагъната кора. Повторете процедурата и поставете оставащото сирене. Поръсете с олио и вода, след това поставете и последната кора. Първите две кори, чиито краища са извън тавата, се завиват навътре. Поръсете бюрека със смес от олио и вода. Печете във фурната на 180 градуса около 25 минути.