Турски джобчета със сирене и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Турски джобчета със сирене и картофи
Турски джобчета със сирене и картофи
admin
Добавена от: admin
37016
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За плънката:
260 гр. картофи, сварени и обелени
15 мл/2 с.л. магданоз, ситно нарязан
110 гр. настъргано сирене моцарела или чедър (може и смес от двете)
1 яйце
15 мл/1 с.л. зехтин
30 мл/2 с.л. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
2 опаковки по 370 гр. бутер тесто, размразено
15 мл/1 с.л. зехтин
1 яйце
5 мл/1 ч.л. семена по избор за поръсване
5 мл/1 ч.л. сусамено семе

Загрейте фурната на 180 C. Извадете бутер тестото поне 20 минути, преди да го използвате (ако е замразено, го размразете предварително на стайна температура).
Пригответе плънката: нарежете картофите на малки парченца и сварете в обилно количество вряща вода за около 15 минути. След като се охладят, обелете кожата. В купа намачкайте картофите и объркайте вътре сиренето, зехтина, млякото и магданоза. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и проверете сместа на вкус. Прибавете яйцето и омесете добре.
Поставете лист от тестото върху работния плот и нарежете на 6 еднакви парчета. Поставете част от плънката в средата на всяко парче по дължина и съберете отгоре й краищата на тестото. Запечатайте крайчетата на тестото, прищипвайки, върху плънката. Повторете с останалото тесто. Поставете напълнените джобчета върху намазнена тавичка. В малка купа смесете 1 с.л. зехтин с 1 яйце и намажете всяко джобче със сместа. Поръсете със сусама и други семена по избор и изпечете в предварително загрятата фурна за около 25 минути, докато тестото стане златисто отгоре.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft