За кебапа:
500 гр мляно месо и 1 яйце
1 глава кромид лук, ситно нарязан
50-60 гр хлебни трохи/галета
1 ч.л. сухи подправки на вкус
1/2 ч.л. сол
Освен това:
500 гр кромид, ситно нарязан
1 чашка ориз (150 мл)
100 гр моркови
1 с.л. сол
1/2 ч.л. риган
1 ч.л. микс от сушени подправки
1 дафинов лист
свеж магдоноз - няколко стръка
Сместа за кебапа се омесва, оформят се малки кебапчета или кюфтета и се пържат в загрято олио.
Лукът и морковите се нарязват на ситно и се запържват в олио, докато кромидът стане прозрачен, а морковът омекне. Добавя се добре измитият ориз, запържва се малко с лука. Овкусява се с подправките, обърква се и се прехвърля в тава. Залива се с около 3 чаши вода (съотношение с ориза 1:3). Отгоре се подреждат кебапчетата (кюфтетата) и слагаме ястието да се пече на 200 градуса в затворена с фолио тава. В края на печенето, щом изври течността, фолиото се маха и ястието се оставя да се запече отгоре.