1 кг брашно
600 мл вода
1 с.л.сол
1 пакетче суха мая
1 с.л.мед
1 пакетче масло /125 гр./
4-5 с.л.галета
200 гр.натрошено сирене
Правили ли сте някога домашни милинки? Ние имаме за вас една неустоима рецепта за турски милинки, която просто няма как да не ви се получи! Пухкави отвътре, хрупкави отвън - турските милинки със сирене са закуска, която изчезва от масата за отрицателно време! Идва уикендът, така че имате идеалния повод да ги приготвите за семейството си! Ето и рецептата за турски милинки Дизмана:
Пресейте брашното със солта.
В купа с хладка вода, добавете маята, мед и 3-4 с л разтопено масло.
Омесете меко тесто и накрая добавете сиренето.
Оставете да втаса, докато удвои обема си.
Тестото разделете на еднакви по големина топчета.
Маслото разтопете, а галетата сложете в чиния.
Всяко топче потапяйте в масло и овалвайте в галета.
Подредете плътно в намаслена тава.
Ако остане масло залейте го върху тестените топчета.
Остовете да втаса още около 30 мин.
Сложете във фурна загрята до 150* С.
Пет минути по-късно увеличете на 180-200* С и изпечете до златисто.