Представете си нежното съчетание от фини кори, много сирене, кашкавал и невероятна млечна заливка! Резултатът е умопомрачително вкусна баница , чиято рецепта ще ви представим днес. Ето как да си направите Турски млечен бюрек - вкус, та дрънка!
Турски млечен бюрек
Продукти:
200 гр.
1 пак. кори за баница
150 гр. кашкавал
3 яйца
60 мл олио
1,5 ч.ч. прясно мляко
1 пак. бакпулвер
бучка масло
щипка сол
Приготвяне:
Чукнете яйцата в купа и ги разбийте добре. Налейте към тях олиото, прясното мляко, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре и отделете 1/2 ч.ч. от сместа. Вземете 1 лист от корите за баница. Намажете с млечната смес и сложете отгоре втора кора. Намажете и нея, след което поръсте с кашкавал и сирене.
Завийте внимателно на руло, след това на охлюв. Намазнете тава и сложете навитите кори вътре.
По същия начин процедирайте и останалите кори до изчерпване на количествата.
Полейте млечната баница с отделената смес. Върху всяка роза сложете резен масло.
Загрейте фурната на 190-200 градуса. Печете баницата до готовност.
Да ви е сладко!