Тези пирожки със сирене са много популярни в Турция. Приготвят се с готови кори и сирене, много са лесни и не по-малко вкусни.
Турски пирожки със сирене
Продукти (измерени с чаша 250 ml):
- 6 големи кори за баница
- 1 чаша олио (може 50:50 олио и масло)
- 1/2 чаша прясно мляко
- 1 яйце
- 350 г сирене
*ако нямате толкова големи кори, използвайте 3-4 обикновени кори, наставени една до друга
Снимка: YouTube
Приготвяне:
Смесете олиото, млякото и яйцето. Разбийте няколко минути с телена бъркалка, за да получите фина консистенция. Разтворете кората и намажете цялата повърхност с получения сос. Прегънете я на две, след което я нарежете на 4 триъгълника.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Отгоре се намазва със соса. В по-широкия край сложете натрошено сирене (туркините ползват прясно такова, вие може да използвате и кашкавал) и навийте на руло.
Снимка: YouTube
Повторете процедурата и с останалите кори. Подредете рулцата върху застлана с хартия за печене тава и отгоре намажете с останалия сос.
Снимка: YouTube
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до приятен загар.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube