1. Загрейте леко млякото. В него поставете маслото, захарта и маята. В брашното добавите солта и яйцата. С млякото и разтворената в него мая омесете средно меко тесто и го оставете да втаса.
2. За плънката настържете сиренето и в него разбийте жълтъка. Осолете по желание.
3. След като тестото втаса, го разделете на няколко топки. Разделя на толкова топки, колкото питки желаете да получите.
4. Всяка топка разточете в овална форма, намажете с масло и с плънката, след което я разрежете по дължината на ленти с 1 см разстояние между тях, но не до края. Започнете да завивате разрезите на питката откъм долната част на руло, а след това - в кръг, така че да се оформи кръгла питка-охлювче.
5. Поставете готовите питки в намаслена тава или на хартия за печене.
6. Всяка питка намажете с разбит белтък и поръсете със сусам и слънчоглед.
7. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Забележка:
Маслото за намазване оставете на стайна температура, за да се размекне добре.