Турски самуни - 5 минути печене и хляб не ти трябва! Няма такава вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Турски самуни - 5 минути печене и хляб не ти трябва! Няма такава вкусотия:
Турски самуни - 5 минути печене и хляб не ти трябва! Няма такава вкусотия:
54273
Турски самуни - 5 минути печене и хляб не ти трябва! Няма такава вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Можете да използвате този плосък хляб за така популярните сандвичи-джобове, но и просто като хлебчета, които да вземете на работа или на разходка. Домашният хляб е най-добрият хляб, който можете да направите.

Когато го извадите горещ от фурната, най-добре го намажете с масло, което ще се разтопи от топлината. Още по-хубаво е, ако ги приготвите за вечеря и сервирате с лук, печено месо и зелева салата.

Тази богата вечеря ще зарадва всички, а семейството ще бъде особено щастливо. След такова хубаво хапване поднесете домашно приготвен сладкиш от нашия богат архив от рецепти. Няма нищо по-хубаво от домашно приготвените печива... Ето какво ви трябва за тези апетитни и бързи Турски самуни :

Турски самуни

Продукти:

400 г брашно

200 мл вода

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка суха мая (1/2 пакетче)

20 г захар

20 мл олио

Приготвяне: 

Разтворете захарта в хладка вода, добавете маята и разбъркайте. Оставя се на топло за 5 минути да се активира и шупне, след което се добавя към брашното заедно с олиото и солта.

месене тесто

Месете тестото, докато стане компактно, гладко и еластично. Покрийте с фолио или кухненска кърпа и оставете да втаса на топло място без течения за около час, докато удвои обема си.

тесто самуни

След това разделете тестото на десет части, оформете топки, след което ги покрийте и оставете да починат двадесет минути. Всяка топка поръсете малко с брашно, след което с точилка разточете кръгла кора.

топка от тесто

топчета тесто

Наредете тестото с помощта на шпатула в предварително загрята тава и ги сложете да се пекат в загрята на 250 градуса фурна за около 5 минути. 

разточено тесто

Много бързо ще се надуят като балон, а тъй като са тънки, ще се изпекат за 5 минути. 

самуни на фурна

турски самуни

Готовите хлебчета може да цепнете и да напълните с каквото ви хрумне.

А може и да ги хапвате просто така - изключително меки и пухкави са!

мек самун

джоб сандвичи

Да ви е сладко!

балонести хлебчета

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft