Разтворете маята в топлото мляко, в което сте добавили захарта, солта, след това добавете мазнината, но не я поставяйте наведнъж цялата. Ако е необходимо, с остатъка ще доомесите тестото. Добавете леко разбития белтък, брашното, смесено с нишестето, и месете, докато получите топка незалепващо тесто. Оставете го да втаса. Премесете тестото и го разделете на топки с размера на мандарина, поставете ги в тавичката и оставете да втасват още около 20 мин. С остър нож или ножица направете разрези по повърхността, намажете ги с жълтък, разбит с олио, и поръсете със семената. Поставете ги да се пекат на 190 градуса. Готови са, когато се зачервят приятно.
Съвет:
Не добавяйте цялото количество зехтин, може да не е необходима цяла чаша. Това зависи от самото брашно.
Ако искате да сложите плънка, може във всеки разрез да поставите парче сирене или да направите върху дланта си малка кора от всяко топче, след което да поставите плънка по желание и да увиете тестото около нея, като отново оформите на топче.
Мерителната чаша е от 200 мл.