Ароматно и пухкаво изкушение от ябълки, което определено ще зарадва малки и големи.
В нашата къща сме любители на сладките ястия, а този Турски ябълков сладкиш е един от любимите ни.
Уникална рецепта за най-вкусния ябълков десерт - просто следвайте рецептата по-долу:
Турски ябълков сладкиш
Продукти:
- 100 г гранулирана захар
- 30 г краве масло
- 3 ябълки
- малко канела
- едно яйце
- 80 г гранулирана захар
- 100 г разтопено масло
- 1 ч. л.
Приготвяне:
Обелете ябълките, отстранете сърцевината и нарежете на кубчета. Разтопете 100 г захар в тиган.
Снимка: YouTube
Добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи.
Сложете ябълките в тигана и разбъркайте.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Добавете канелата и лимоновия сок.
Счупете едно яйце в купа, добавете захарта и разбийте с бъркалка до гладкост.
Добавете разтопеното масло и разбъркайте добре.
Снимка: YouTube
След това постепенно добавете брашното и бакпулвера към сместа и разбъркайте.
Замесете гладко тесто с ръце.
Поставете тестото върху набрашнена маса и продължете да месите.
След това разделяме тестото на две части.
Снимка: YouTube
Увийте една част от тестото във фолио и го приберете в хладилника.
Намажете форма за торта (18 см) с растително масло.
Застелете дъното с хартия за печене и разпределете тестото.
Снимка: YouTube
Притиснете тестото по цялата повърхност и стените на формата.
Изсипете ябълките върху тестото.
Снимка: YouTube
Извадете втората част от тестото от хладилника и я настържете върху ябълките.
Снимка: YouTube
Подравнете равномерно и половината поръсете с канела.
Сложете сладкиша в предварително загрята на 180°C фурна . Пече се 30-35 минути.
Снимка: YouTube
Поръсете готовия сладкиш с пудра захар.
Снимка: YouTube
Може да сервирате.
Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит!
Снимка: YouTube