Турско пиде

вход през zajenata.bg
Турско пиде
admin
Добавена от: admin
29405
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тесто:

100 мл гореща вода
100 мл кисело мляко
100 мл олио
20 гр. прясна мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 супена лъжица разтопен маргарин
500 гр. фино брашно

Плънка:

300 гр. говеждо мляно месо
1 глава лук, ситно нарязан
1 домат
1 яйце
сол, черен пипер
малко олио

В топлата вода сложете захарта, разтворете маята и оставете да се активира. Добавете олиото, киселото мляко и солта и бавно започнете да додавате брашно. Омесете меко тесто, което не трябва да залепва за ръцете. Оставете тестото два часа да втасва на топло. 


През това време пригответе плънката. Главата лук се запържва в малко олио. Добавете каймата и запържете, докато месото хубаво се запържи. Домата обелете и нарежете на ситно. Добавете го в плънката. Подправете на вкус плънката и разбъркайте отново. След два часа включете фурната на 250 градуса и започнете с подготовката на пидето. Тестото разделете на 6 топки и всяка разтеглете във формата на елипса. 


Краищата свийте, за да се оформи лодка. 


Страничните краища повдигнете, намажете ги с разбито яйце и сложете от плънката.


Така готови, поставете пидетата в намаслена тава и печете до зачервяване. Сервирайте пидетата горещи, предварително нарязани на продълговати ивици, с чаша кисело мляко.

Пидето може да приготвите с различни плънки, а към горната рецепта може да добавите едно цяло яйце (върху плънката).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft