Туршии вече не правя, само тези мариновани чеснови патладжани искат у дома. Мезенце, та дрънка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Туршии вече не правя, само тези мариновани чеснови патладжани искат у дома. Мезенце, та дрънка!
Туршии вече не правя, само тези мариновани чеснови патладжани искат у дома. Мезенце, та дрънка!
49328
Туршии вече не правя, само тези мариновани чеснови патладжани искат у дома. Мезенце, та дрънка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази зимна салата с патладжани изглежда и ухае невероятно! Месести пиперки, добре узрели патладжани, ароматни треви и чесън - просто трябва да опиташ! Но опиташ ли, тогава просто няма спиране! Чесънът придава на салатата прекрасен и апетитен аромат, от който ще направо потичат слюнки. Първо затворете няколко буркана, за да сте сигурни, че не сме ви подвели. А следващия път, когато направите тези мариновани патладжани , със сигурност ще запълните с тях целия килер (или мазе).

Ето рецептата за вкусната маринована салата с патладжани :

Маринована салата с патладжани

Продукти:

2 кг червени пиперки

2,5 кг патладжани

2-3 люти чушки

200 гр.

чесън

600 мл вода

250 мл олио

3 с.л. сол

5 с.л. захар

връзка кориандър

4-6 дафинови листа

1 връзка копър

10 зърна черен пипер

80 мл 9% оцет

мариновани патладжани

Приготвяне:

Измийте патладжаните и ги нарежете на кръгчета. Разделете чушките на половинки или четвъртинки, и почистете от семето. Нарежете ситно зелениите.

Смелете чесъна и лютите чушки в блендер или с месомелачка. Смесете ги със зелениите.

Вземете голяма тенджера, налейте вътре водата, добавете захар, сол, налейте оцета и олиото.

Поставете зърната черен пипер във водата заедно с дафиновия лист и щом кипне, бланширайте патладжана и чушките в тази марината.

Вземете буркани и ги напълнете, редувайки зеленинии, смесени с чесън люти чушки, патладжани и чушки. В този ред напълнете изцяло бурканите.

След това залейте догоре с маринатата.

Поставете кърпа на дъното на голяма тенджера, поставете бурканите отгоре, напълнете съда с вода до гърлото на бурканите и стерилизирайте след завиране за 40 минути.

След това извадете бурканите, завийте плътно капаците, обърнете и увийте в нещо топло. Оставете да изстинат напълно, преди да ги приберете на хладно място.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft