Туршия ВСИЧКО ПО 2 - Без консерванти, пълна с витамин С! Запишете тази рецепта, защото е страхотна и скоро ще ви трябва

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Туршия ВСИЧКО ПО 2 - Без консерванти, пълна с витамин С! Запишете тази рецепта, защото е страхотна и скоро ще ви трябва
Туршия ВСИЧКО ПО 2 - Без консерванти, пълна с витамин С! Запишете тази рецепта, защото е...
36850
Туршия ВСИЧКО ПО 2 - Без консерванти, пълна с витамин С! Запишете тази рецепта, защото е страхотна и скоро ще ви трябва
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Туршията е най-популярната зимнина във всеки български дом. Дори сами да не затваряте буркани, най-вероятно имате някоя грижовна майка или баба, която редовно ви снабдява с вкусната зимнина.

Е, с нашата рецепта може да се справите и сами, при това без особени усилия, а резултатът е вкусна и хрупкава шарена туршия, пълна с витамин С! При това в рецептата не се използват консерванти, което я прави още по-полезна. Вижте необходимите продукти за Туршия Всичко по 2 :

Туршия Всичко по 2

Необходими съставки:

  • 2 кг домати (може да са зелени, розови или червени)
  • 2 кг чушки
  • 2 кг карфиол
  • 2 кг моркови
  • 2 кг краставици

За саламурата:

  • Сол – малко повече на вкус
  • Вода – колкото може да се побере в пълна купа зеленчуци

Приготвяне:

Измийте добре зеленчуците. Срежете чушките отгоре малко с нож. Набодете доматите на 2-3 места. Отрежете краищата на краставиците. Разделете карфиола на едри цветчета. Обелете моркова и отрежете леко краищата.

Поставете найлонов плик в купа, така че краищата леко да излизат извън купата.

зеленчуци в плик

Снимка: youtube

Наредете зеленчуците: ред краставици, моркови, чушки, домати и карфиол. Повтаряйте подреждането, докато изразходвате съставките.

Напълнете купата с вода. След това изсипете водата в друг съд и добавете в нея морска сол, така че саламурата да е малко по-солена от обикновено.

Разбъркайте добре, за да се разтвори солта. Не е необходимо саламурата да се вари.

След това течността се връща в купата със зеленчуците. По време на мариноването зеленчуците ще попият излишната сол. Оставя се на студено да се маринова.

туршия в купа

Снимка: youtube

Забележка: Чрез завързване на найлоновия плик зеленчуците остават под саламурата, така че не се образува бяла повърхност над зеленчуците. Когато туршията втаса и започнете да я използвате, трябва да намалите нивото на завързване на плика.

Можете да увеличите количеството на съставките, ако е необходимо.

туршия всичко по 2

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft