Тутманик-душичка с хрупкава коричка - не рецепта, а пухкав разкош! Жива и здрава да е читателката ни Валя за рецептата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тутманик-душичка с хрупкава коричка - не рецепта, а пухкав разкош! Жива и здрава да е читателката ни Валя за рецептата:
Тутманик-душичка с хрупкава коричка - не рецепта, а пухкав разкош! Жива и здрава да е читателката...
1699
Източник: За Жената
Тутманик-душичка с хрупкава коричка - не рецепта, а пухкав разкош! Жива и здрава да е читателката ни Валя за рецептата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представете си само - вадите го от фурната, а ароматът му кара слюнката да се трупа в устата ви... Разчупвате зачервената коричка, а вътре пласт след пласт пухкаво тесто, сред което се крие вкусно краве сиренце, да не говорим как само ухае божествено на масло! Е, вече не трябва само да си го представяте, защото ние имаме рецептата за това съвършенство - Тутманик-душичка с хрупкава коричка ! Душата на всяка закуска, обяд или вечеря.

По рецепта на нашата читателка Валя Ангелова - ето какво ви трябва:

Тутманик-душичка с хрупкава коричка

Продукти:

  • 300 мл топло прясно мляко
  • 100 мл топла вода
  • 11 г суха мая
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 100 мл олио
  • 3 яйца, едното от които за намазване на тутманика
  • размекнато на стайна температура масло за намазване на корите
  • 900 гр. брашно
  • 400 г фино краве сирене, а може и друг вид

Приготвяне:

В по-дълбока купа смесете мокрите съставки със захарта и солта, след което с добавяне на брашното замесете меко, еластично тесто. Покрийте и оставете на топло да втасва, докато увеличи хубаво обема си.

Втасалото тесто разделяме на 4 равни части/4 еднакви топки. Всяка топка разточете на правоъгълник. Кората се намазва по цялата повърхност с масло със стайна температура и се поръсва със сирене.

кора с масло и сирене

Снимка: YouTube

Навийте на руло и го нарежете по диагонал на равни парчета, но не прерязвайте рулото докрай. С дървена пръчка натиснете надолу центъра на всяко парче, за да "изскочат" нарязаните парчета. След това се завива на охлюв и се поставя в тава 32 см, застлана с хартия за печене.

руло от тесто

Снимка: YouTube

руло разрези

Снимка: YouTube

руло за тутманик

Добавете следващото руло към предишното, за да напълните тавата. Намажете с яйце и оставете на топло да втаса малко, след което сложете да се пече в добре загрята фурна на 180 градуса до приятен загар.

втасал тутманик

Снимка: YouTube

тутманик-душичка

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft