Вкусна бърза домашна закуска за заети домакини. Това е днешното ни предложение за Вит бутер-тутманик с кашкавал .
Ние използвахме бутер тесто с мая, можете да вземете всяко друго готово тесто от магазина за хранителни стоки. Ето и лесната рецепта за Вит тутманик с кашкавал и бутер тесто :
Вит бутер-тутманик с кашкавал
Продукти:
1 лист бутер тесто
200 кашкавал или друго полутвърдо сирене
1 яйце
сусам за поръсване
Приготвяне:
Размразете тестото предварително.
Поръсете масата с брашно и разточете тестото с точилка.
Тестото трябва да е с дебелина от 5 мм.
Разрежете слоя тесто по дължина на две равни части.
Настържете кашкавала на едро ренде.
Сложете настърган кашкавал върху всяка половина от тестото, така че да остане борд отстрани.
Прищипете хубаво краищата на тестото, за да не излиза плънката, и оформете два фитила.
Навийте двата фитила от бутер тесто и кашкавал под формата на охлюв в тавата с шева надолу. Предварително намазнете тавичката.
Хубаво закрепете двата фитила един за друг, като навивате.
За да стане тутманикът розов, намажете „охлюва“ с разбито яйце.
Поръсете със сусам и отгоре с останалия кашкавал.
Загрейте фурната до 180 ° C.
Печете бутер-тутманика за 25 минути, до златисто кафяво.
Кухнята вече има невероятен аромат на вкусно печиво.
Приятен апетит на всички!